Att vända sig till en kiropraktor är ett sätt att bry sig om sig själv och ta hand om sin kropp så att den fungerar optimalt. Kroppen består dock av fler delar än muskler och ligament. Faktum är att ditt största organ faktiskt är huden. Det är därför viktigt att ta hand om den lika bra som du tar hand om övriga delar av kroppen. Vi ska därför i denna artikel titta närmare på japansk hudvård.

Med fokus på kroppen

Kanske har du någon gång hört att japaner faktiskt lever längre än andra folkslag. Vad det här kan bero på tvistar de lärde om, men en orsak skulle kunna vara det helhetstänk man har kring kropp och själ. Det japanska hudvårdsmärket Sensai är sprunget just ur denna helhetssyn och består därför endast av naturliga ingredienser. En av de allra mest speciella ingredienserna i dessa hudvårdsprodukter är Koishimaru-silke som verkar fuktighetsbevarande på huden. Detta samlas in från kokonger från silkesfjärilar. Det var när man spann silkestråd som man upptäckte att huden blev mjuk och återfuktad och på så sätt upptäckte silkets välgörande egenskaper.

Därför ska du välja bra hudvårdsprodukter

Som tidigare nämndes är huden vårt största organ. När man betänker det är det lätt att förstå att den bara bör behandlas med riktigt bra produkter. Idag finns massor av olika hudvårdstrender som sprids snabbt på sociala medier. Dessa lovar ofta guld och gröna skogar, men kan faktiskt till och med vara skadliga. Vill du sköta din hud på bästa sätt är det därför bättre att satsa på en hudvårdsserie med rena produkter, till exempel Sensai. Med en sådan kan du sköta din hud utan att irritera den. Visserligen är dessa produkter ganska dyra, men i gengäld räcker de länge och vårdar din hud på bästa sätt.

Vilka produkter ska ingå i din hudvårdsrutin?

Hur bygger man då upp en riktigt bra hudvårdsrutin? Egentligen behövs faktiskt inte så många produkter. Först och främst behöver du dock en bra rengöring som löser upp smuts och makeup samt passar din hudtyp. Efter rengöringen är det bra att svepa en så kallad toner över ansiktet med en bomullsrondell. Den förbereder huden på de krämer och serum du sedan använder. Idag har serum blivit otroligt populära. Vill du testa ett sådant ska det appliceras efter tonern, men innan din ansiktskräm. Ansiktskrämer kan det vara bra att ha två av. En mer fet och närande variant för natten och en mer fuktgivande och lätt kräm för dagen.

Det kan även vara bra att veta att huden kan reagera med irritation när man börjar med en ny hudvårdsrutin. Det behöver dock inte betyda att den är dålig. Vänta därför någon vecka för att se om din hud lugnar ned sig.

Related Posts