Så får kiropraktorkliniken ett mysigt väntrum

Om du jobbar som kiropraktor och har en egen klinik har du mycket att vinna på att ha ett välkomnande och mysigt väntrum. Väntrummet är patientens första möte med kliniken och första intrycket har betydelse för hur patienten kommer att uppleva besöket. Allt från ljud och dofter till färger och inredning spelar en avgörande roll för hur patienten känner sig bemött. Därför är det en bra idé att lägga tid och energi på väntrummet. På BoConcept kan du hitta mängder med möbler som passar perfekt att ha i ett väntrum. Du kan genom möbler från BoConcept skapa ett extraordinärt väntrum. Dessutom är möblerna som du köper från BoConcept danska designmöbler som har en god kvalité, vilket är viktigt när möbler används mycket och ofta.

Inred efter dina värdeord

För att lyckas med väntrummet är nyckeln att utgå ifrån klinikens värdeord. När du vet vad du står för och vet hur du som kiropraktor vill uppfattas blir det enklare att välja inventarier, färger och inredningsdetaljer. Genom värdeorden har du en tydlig kompassriktning att följa. Väntrum och receptionen, om du har en sådan, ger ett första intryck till patienten och därför ska du inreda efter dina värdeord. Om du har en begränsad budget kan du göra om väntrummet i omgångar och byta ut saker allt eftersom. Tänk på att du kan få till en stor förändring även om du har en begränsad budget, vissa detaljer kan ta ett rum till nya höjder.

Viktigt med rätt belysning

Att ha rätt ljus i rummet är väldigt viktigt. Rätt ljus i ett väntrum kan skapa ett lugn hos patienten, vilket är bra om patienten känner en viss oro. Att satsa på en varmvit belysning är perfekt. Det ger ett rogivande och mjukt ljus och om du kombinerar det med trä i inredningen kan du förstärka lugnet och myset ytterligare. Det är även viktigt att tänka på vilka ljud som patienten hör i väntrummet men även vilka dofter som finns. Att ha en kaffemaskin som ger en härlig kaffedoft i väntrummet kan vara en bra idé. Kaffe är något som många älskar och förknippar med något bra.

Satsa på kvalité

När du väljer möbler till väntrummet är det bra att satsa på hållbara material, de kostar lite mer men håller desto längre. Att måla om i en lugn och harmonisk färg kan göra stor skillnad för rummet. Tänk på att matcha kuddar, gardiner och mattor med färgen på väggen och inredningsdetaljerna du väljer att ha. Mönster kan bidra till en god stämning. Att addera växter i inredningen är perfekt om du vill ha ett levande rum. Snittblommor på ett bord gör också mycket för stämningen. Ett tips är att undvika heltäckningsmatta, den blir snabbt smutsig och är svår att rengöra.

Related Posts