Undvik besök hos kiropraktorn efter trädgårdsbestyr

Trädgårdsarbete har många hälsofördelar- trots det är det faktiskt en vanlig orsak till att man måste uppsöka en kiropraktor. Det är lätt hänt att man sträcker sig eller på andra sätt felbelastar kroppen när man håller på som bäst. Äldre är extra utsatta för skador när de arbetar i trädgården, men oavsett ålder går det att undvika skador.

Fördelar med trädgårdsarbete

Det finns väldigt många hälsofördelar med att arbeta och påta i trädgården. Genom att man får vara ute och gräva med sina händer i jorden, kommer man närmare naturen och det är en bevisad bra aktivitet att hålla på med om man lider av stressrelaterade sjukdomar och ångest. Att få hålla på i trädgården skapar ett inre lugn och man mår helt enkelt allmänt mycket bättre av att syssla med trädgårdsarbete. Dock behöver man inte hållas enbart i sin egen trädgård. Man får minst lika många hälsofördelar av att hålla på i någon annans trädgård eller på en kolonilott. Dessutom är trädgårdsarbete en snäll fysisk aktivitet, vilket gör den väldigt lämplig att aktivera sig med oavsett ålder.

Behöver du förnya din trädgård eller kolonilott inför nästa säsong? Besök wexthuset.com för att beställa fröer och andra tillbehör som du behöver. Wexthuset.com är en blomsterhandel på nätet och är ett smidigt ställe att köpa trädgårdstillbehör.

Undvik skador när du påtar

Efter att du varit inne hos wexthuset.com och hittat det du behöver, gäller det även att förbereda dig på andra sätt inför den nya säsongen. Du måste se till att förebygga skador under tiden du påtar. Att skada sig i samband med trädgårdsarbete är vanligt och det är främst ryggen som blir lidande. Att sträcka sig och felbelasta kroppen är vanligast, men det går att förebygga. Bland annat måste du se till att ha rätt teknik när du arbetar. Försök att få in vanan att inte lyfta med ryggen utan med armarna och/eller benen. Att ”lyfta med rumpan” innebär att man lägger den största tyngden på låren och rumpan och det förebygger ryggskott. Att arbeta med rak rygg är också viktigt, liksom att tänka på hur man sitter och står. På så vis slipper man besöka kiropraktorn efter en dag i trädgården.

Related Posts