Vad är det som knakar?

Knak…knäpp….blir du nervös? Det kan kännas lite obehagligt när det knäpper till men det är inget farligt. En kiropraktor vet hur man ska lätta på trycket och ta bort smärta.

När det knäpper i kroppen är det alltid lite otäckt eftersom man inte vill skada sig, detta är dock inget farligt.

Manipulation

Våra leder har ledvätska i sig, den innehåller luftbubblor. Det uppstår en tryckförändring inuti leden när kiropraktorn justerar den. Luftbubblorna kan spricka med ett ”knak” eller ”knäpp”. Det är inget att vara rädd för. Det är till och med så att det kan knäppa i leden när som helst – har du undrat varför? Det är de små luftbubblorna.

Många tror att en kiropraktor ”bara” justerar nacke eller rygg, och när det knäpper tror man att det är ryggraden som inte rör sig som den ska eller som kiropraktorn trycker till, men det är inte korrekt. Många tror också att detta kan skada medan andra tror att de inte får något resultat alls om det inte blir ett ”knäpp”.

Knäpp eller inte knäpp – det spelar inte så stor roll för behandlingens resultat eftersom lederna kan knäppa till även när vi inte är kos kiropraktorn. Resultatet ligger i hur väl kiropraktorn kan stödja kroppen att släppa underliggande störningar i ryggradsfunktionen (subluxation).

Related Posts