Är kiropraktik friskvård?

Kan man använda kiropraktik i förebyggande syfte så att man undviker att få ont och kanske lär sig mer om hur man är snäll mot sin egen kropp?

Kiropraktik är en del i människors friskvård fast vi kanske inte tänker på det, men kiropraktik kan användas i förebyggande syfte med gott resultat. Om exempelvis rygg och nacke ofta är väldigt trötta kan det leda till värk, och om vi även tänker på helheten, det holistiska synsättet, där målet är att hela kroppen ska må bra kan vi ofta identifiera flera delar där kiropraktik kan hjälpa oss.

Friskvård

Du ska helst besök kiropraktorn innan värken sätter in, i förebyggande syfte – friskvårdssyfte. Kiropraktik inom förebyggande friskvård innebär att se till att alla funktion är ”tiptop” och att dynamiken i kroppen är bra. Den förebyggande kiropraktiken gör att kroppen kan behålla sin balans, eller försättas i en så god balans att man mår bra. Den ser också till att styrka och dynamik bibehålls.

Förebyggande friskvård kan man utföra varje vecka eller en gång per månad, det beror helt på den individuella situationen eller om man har en skada. Som företag kan man få friskvårdsbidrag – om du idrottar på hög nivå kan det vara bra att gå på förebyggande kiropraktik oftare. Prata med din kiropraktor om just din situation.

Related Posts