Smärtfri mun med kiropraktik och tandimplantat

Få saker är så besvärande som att ha värk i munnen. Medan ett ömmande knä eller en sliten axel kan vara nog så påfrestande brukar det ändå vara möjligt att fortsätta arbeta eller se på TV. När värken sitter i käken eller tänderna blir det nästintill omöjligt att fungera över huvud taget, och dessutom förstörs nattsömnen totalt. Andra negativa konsekvenser som en värkande mun kan medföra är nedsatt näringsintag, minskande socialt liv och en hel del stress och oro.

Om du har drabbats av någon form av munsmärta är det väldigt viktigt att du tar tag i problemet med en gång. Vilken slags expert som kan hjälpa dig beror på problemet och många gånger kan det krävas en kombination av behandlingar. Vänta dock aldrig – du ska inte behöva få försämrad livskvalitet på grund av smärta i käke, tänder eller tandkött.

Gå till botten med din smärta

Det finns många anledningar till att munsmärta uppstår. Till de vanligaste hör tandvärk som kan vara ilande, molande eller huggande. Här är det ofta ett hål i tanden som behöver lagas, alternativt ett inflammerat tandkött. I det här fallet behöver du hjälp av en tandläkare som antingen kan laga tanden eller ersätta den med ett implantat. Bor du i huvudstaden kan du enkelt göra tandimplantat i Stockholm som utförs av specialister med många års erfarenhet. Resultatet blir omedelbart och ser helt naturligt ut och med bra munhygien kan implantatet till och med hålla hela livet. Du blir smärtfri och får tänder som ser ut som nya – kan det bli bättre?

Ett annat vanligt problem som drabbar munnen är så kallad spännings-värk. Den sitter inte i tänderna utan i käken, och orsakas ofta av att du pressar eller gnisslar tänderna om nätterna eller att du har en tandprotes som glappar eller inte riktigt sitter som den ska. En tandläkare kan kontrollera saker som var och hur slitaget skett eller varför protesen besvärar, men ofta krävs det andra behandlingsformer också. Just tandpressning och gnissel kommer inte sällan från stress och oro och för att få bukt på problemet kan du komma att behöva psykologiskt stöd och avslappningsövningar. Käken består av många muskelfästen och senor, och genom att gå till en kiropraktor kan du få hjälp med att mjuka upp spänningar och få massage som både fungerar avstressande och rent praktiskt hjälper mot spänningar.

Ibland kommer din värk inte ifrån tänderna eller käken utan i själva verket från dina öron. Eftersom öron-kanalerna, näsan och svalget sitter så nära varandra kan exempelvis en vaxpropp, en inflammation eller en brusten trumhinna ge symptom som sätter sig i området i och runt munnen trots att det egentligen handlar om öronproblem som behöver behandling. För den drabbade kan det vara svårt att säga exakt var smärtan sitter. En tandläkare kan hjälpa till även här, då det här är ett välkänt tillstånd och denne därför kan skicka dig till den specialist du behöver.

Related Posts